Hopp til hovedinnholdet

Finnes det organisasjoner der man jobbe som frivillig i u-land?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ønsker å jobbe frivillig i Afrika eller andre u-land når jeg fyller 15 år i en sommerferie. Jeg vil gjerne jobbe med barn og utdanning. Jeg vet ikke helt om det er noen organisasjoner som arrangerer slike turer, så jeg lurte på om dere visste om noen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Heisann du, og takk for ditt spørsmål!
 
Jeg forstår det sånn at du ønsker å reise til et u-land for å arbeide frivillig med barn når du fyller 15 år (så spennende!), og at du lurer på hvilke organisasjoner som arrangerer slike turer. 

Mulighetene for å reise og jobbe frivillig gjennom en organisasjon er helt klart størst når man har fylt 18 år. Når du fyller 16 år vil også mulighetene øke betraktelig. Det er nemlig (ulik)aldersgrense i organisasjonene som sender ut frivillige. Blant de mest kjente organisasjonene finner du: Projects Abroad(16 år og opppover), Atlantis (16 år og oppover) og GoXplore (18 år og oppover).

Av de organisasjonene vi har oversikt over, er det kun Earthwatch som tilbyr turer for de under 16 år. Å reise med denne organisasjonen innebærer imidlertid ikke arbeid med barn, men arbeid med dyr som hvaler, haier og havskildpadder, regnskog eller elvebåttur i Amazonas (verdens største regnskog). Ellers har du mulighet til å søke om å få delta på barne/ungdomsleir med CISV.

Dersom det skulle bli vanskelig å reise utenlands før du fyller 16 år, kan du jo sjekke ut mulighetene for frivillig arbeid her i Norge mens du venter. Sjekk i så fall ut Røde Kors og Redd Barna - disse har mange muligheter for å engasjere seg.

Jeg anbefaler deg til å ta en titt på de ulike organisasjonene sine hjemmesider for å finne mer info. Det går også an å kontakte organisasjonene direkte for å få bedre oversikt over muligheter. 

Håper dette var til noe hjelp! Ikke nøl med å ta kontakt igjen dersom det er noe mer du lurer på.

Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb