Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir man verdenskjent artist?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei:) Eg er en jente som har sykt lyst til å bli verdenskjent, eg har likt å synge helt siden eg var 3 år, dette er en drøm for meg. Og det betyr alt! Dette er det eneste eg har interesse for. Eg har lyst og bli som Ariana Grande, mitt idol. Hun er mester til å synge å danse, elsker hun:)!! Hvordan lager man musikkvideo? Hvordan blir man kjendis? Og hvordan får man alle de designerne og managere, fast frisør, sminke artist før vi har konsert, vist man skal opptre eller noe? og + tjene mye penger, stort hus, maaaaaasse klær. Dette er en drøm eg virkelig vil ha! eg har sunget på scenen når eg var 4 år og 6 og eg spilte en rolle i dramaen eg gikk på når eg var 10 år. Eg håper dere vil hjelpe meg, dette betyr alt for meg vist eg får eg bra svar sånn at eg kan bli det! Tusentakk, mvh jente som elsker å synge :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du må vite at det ligger masse hardt arbeid og lang tid bak alle de som er verdenskjente og Norgeskjente. For å få kontakt med managere og lignende så må du først bli sett. Det er ikke lett å slå gjennom som artist, og man er nødt til å starte i det små. 

Musikkvideo kan man jo lage selv med et videokamera og riktig redigeringsverktøy, men de fleste som får vist musikkvideoer på TV og lignende har ansatt andre til å lage musikkvideoen. Alt det du nevner trenger man penger og anerkjennelse for å få. 

Jeg ville ha startet med å ta sangtimer, lære deg teknikkene og komme deg opp og fram på den måten. Du kan velge musikklinja på videregående hvis det er et tilbud i ditt nærområde. Først er det viktig at du blir trygg på deg selv, øver masse, får hjelp og etter hvert kan du fokusere mer på å bli kjent. Da kan i første omgang UKM være et springbrett. Mange bruker konkurranser som Idol, Norske talenter, eventuelt The Voice, for å bli oppdaget. Syng med venner, bli med i kor eller i et band for å øve deg. 

Jeg ønsker deg lykke til, men du må være klar over at dette krever hardt arbeid og at det tar tid! Man blir ikke artist over natten, og det er vanskelig å bli kjent. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lager du musikk?

Bandøving (foto: ung.no)

Har du lyst til å dele musikken din med andre, og kanskje komme i kontakt med folk som kan hjelpe deg videre i karrieren? Her er et par tips om hvordan du kan legge ut musikken din.

Les mer

Hva er Ung kultur møtes (UKM)?

ukm logo

Har du et talent du gjerne vil dele med andre? UKM er ikke bare for de som synger eller spiller et instrument - uansett hvilken form for kunst du driver med kan du bli med!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb