Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Jeg har ikke råd til noe av det jeg trenger og får ikke penger av mamma

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei... jeg er en jente på 16 år... Jeg har ikke råd til noe av det jeg trenger!! Jeg får ikke penger av mamma lenger...,.... og pappa betaler bare 500 kr i bidrag.... Jeg trenger: Ny mobil Sminke (jeg kan virkelig ikke gå uten) Ny skolesekk/bag (Jeg vil gå med noe som er litt pent vertfall.. Ikke en barne-sekk når jeg er 16.) Topper (har ingen fine topper...Ikke til fest....Ikke til hverdag) Spraytan (huden min er helt hvit og tar ikke til seg farge.. Ser død ut...) Sko....(det er snart sommer og jeg har bare slitte boots..) Gymklær..(har guttete gymklær..vil ha skikkelige gymklær og gymsko!) Jeg har søkt på jobb lenge nå men ingen ansetter meg... -.- Jeg søkte i kongeparken (men sånn som jeg er greier jeg aldri auditionen....) I TILLEGG FÅR JEG IKKE GÅ PÅ VIDEREGÅENDE HVIS JEG IKKE FÅR PENGER!!! mamma og stefaren min tjener mer enn det som skal være for at jeg får grunnstipend...Og stefaren min sier at jeg ikke får gå på skole hvis jeg ikke har penger... Jeg er redd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg synes du skal snakke med moren din om det som bekymrer deg. Fortell henne om skolen og at du er redd for at du ikke får lov til å starte der. Jeg kan ikke tenke meg at stefaren din kommer til å nekte deg å gå på skolen selv om du ikke klarer å få deg jobb. De ønsker jo det beste for deg, og de vil nok ikke hindre deg i å ta utdanning! Kanskje har dere misforstått hverandre eller kanskje mente han det ikke alvorlig. Det er likevel viktig at du snakker med moren din om det og sier at du er redd og bekymret. 

Snakk med henne om det at du mangler ting som du føler at du trenger. Gi henne de eksemplene du ga meg, men jeg ville kanskje ha utelatt spray tan - det er tross alt ikke noe du trenger og en sånn typisk ting som foreldre ikke ønsker å bidra med penger til. 

Snakk med henne om at du ikke får deg jobb og spør henne om tips. Kanskje har hun noen kontakter som kan skaffe deg jobb i sin bedrift? Jeg har lagt ved mange artikler med tips i forhold til dette å få seg jobb så tidlig. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden!

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Da bør du få med deg våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Under 18 og på jakt etter jobb?

Ung jente på jakt etter jobb

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg under 18 år, som forhåpentligvis gjør jobbjakten lettere.

Les mer

Korleis finn du den fyrste jobben din

Avisbud (foto: ung.no)

"Eg vil ha ein jobb, men er litt sjenert og tør ikkje berre gå også spørje om jobb. Eg er gjerne glad liksom å vite at eg skal ha ein jobb hos nokon, men tør ikkje å finne den."

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre