Hopp til hovedinnholdet

Jeg forstår alt av engelsk, men klarer ikke formulere meg?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Ja, hallo! Jeg har funnet en ganske alvorlig feil ved meg som kan få store konsekvenser ved arbeidslivet. Jeg har funnet ut at jeg kan forstå ALT av engelsk som blir sagt, men jeg klarer ikke å formulere meg på engelsk. Hjelp, hva skal jeg gjøre? Er dette vanlig? Håper jeg kan få meg en jobb der systemene feks er på engelsk. Hilsen Arbeidssøkende gutt (18)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er vanskelig for oss å si så mye om dette, siden vi ikke kjenner deg, men vi kan prøve å si noe generelt.

Språkforståelse og språkbruk er et vanskelig og sammensatt felt. Noen synes det er lett å uttrykke seg, men vanskelig å forstå. Andre synes det er lett å forstå, men vanskelig å uttrykke seg. Noen er flytende skriftlig og dårlig muntlig. Andre er flytende muntlig, men dårlig skriftlig.

Ofte har det med øvelse å gjøre. Jo mer man bruker et fremmed språk, desto lettere blir det. Ser man mange engelske filmer og tv-serier, får man et stort ordforråd, men hvis man ikke snakker eller skriver så mye selv, blir det likevel vanskelig å formulere seg.

De fleste synes det er ekkelt å snakke eller skrive engelsk hvis de ikke gjør det ofte. Man føler gjerne at man må tenke for hvert ord man skal si. Det kan altså hende at det er treningssak for deg. Men jo mer man øver seg, desto mindre trenger man å tenke før man snakker. Reiser man for eksempel utenlands, får man et mer og mer avslappet forhold til språket jo lengre man er der. Bare et tre-fire dager merker jeg selv en stor forskjell.

Men siden vi ikke kjenner deg, kan det jo altså være andre grunner til at du har vanskeligheter med engelsken din. Hvis du tror det er noe annet, er det nok bedre at du snakker om dette med kontaktlærer, engelsklærer eller rådgiver skolen din. Hvis du ikke går på noen skole, kan du for eksempel snakke med rådgiver på den gamle skolen din, siden du fortsatt er ung nok til å være i systemet deres.

Håper svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 tips for å bli bedre i engelsk

Hvordan lære engelsk? (colourbox.com)

Det engelske språket er en viktig del av hverdagen vår, likevel kan du føle deg litt uttrykk når du selv skal skrive eller snakke engelsk. Her er 10 tips til hvordan du kan bli flinkere i språket.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb