Hopp til hovedinnholdet

deltidsjobb med mening

 

Spørsmål
Hei. Jeg satt her og tenkte, og forestilte meg en jobb ved siden av skolen. Men så tenkte jeg: hvorfor sitter alle ungdommer i kassa på en eller annen matvarebutikk?
Finnes det ikke noe arbeid for ei ung jente som meg (født 1992), som jeg kunne sett på som givendes...
Noe som kunne hjulpet verden - om ikke mye, så i alle fall litt?
Noe forebyggende for eks. mot rasisme, eller noe jeg kunne gjort for å hjelpe folk som lider av sult...
Eller til og med, finnes det ikke noe her i Norge, en organisasjon eller noe sånt - hvor jeg kunne vært "fadder" for noen... Gamle eller små - tatt meg av noen...?
Jeg kunne gjerne hatt en jobb ved siden av skolen,
men jeg vil gjøre noe som VIRKELIG er nyttig.
(Sier ikke dermed at kassadamer og kassamenn ikke trengs,
er jo nødvendig - men du skjønner vel hva jeg mener?)

Mvh. Kristin
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Kristin!

Jeg syns det er flott at du ønsker å bidra med noe ekstra i din kommende deltidsjobb! Det er imidlertid, og dessverre, vanskelig for unge mennesker uten høyere utdannelse og arbeidserfaring å få en deltidsjobb som den typen du ønsker deg. Grunnen til at det er lettere å få seg jobb i en dagligvarebutikk er at man ikke trenger noe særlig arbeidserfaring for å betjene en kasse. En slik jobb som du snakker om her, kan du få, men da får du ikke betalt for det. Mange av jobber av den typen går på frivillig arbeid, dvs uten betaling. Organisasjoner som SOS Rasisme, Røde Kors og Røde Kors Ungdom, Redd Barna..alle disse har slike typer jobber, men de går rundt på frivillig basis. Og de har kjempebehov for mennesker som deg!! :) Hva med å melde seg inn i en ungdomsorganisasjon som du kan bruke litt av fritiden din på? Da hjelper du VIRKELIG! Men det er ikke betalt.
Så slik er det bare: du kan virkelig hjelpe til, men da må du gjøre det av fri vilje, og uten å kreve betaling for det. Og når du er 16 år, er det deltidsjobber i butikker og lignende som gjelder.

Jeg håper dette var et ok svar på dine spørsmål, og ønsker deg masse lykke til med ditt engasjement og ønske om å bidra! Ikke la det dø ut :)

Vennlig hilsen
redaksjonen
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb


Quiz: Hva vet du om rusmidler?

Hvor stor andel av ungdommen sier de er mot narkotika?