Hopp til hovedinnholdet

Under 18 år, kan jeg søke om støtte fra NAV?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om det er mulig at jeg kan få penger fra feks nav,grunnet store problemer i familien som gjør at jeg aldri har mine egne penger? Hvis dette ikke går, er det mulig å få hjelp til å skaffe meg en jobb? Jeg har søkt rundt etter jobber men jeg er bare 16 år og har ikke funnet en jobb for folk uten utdanning eller mindre enn 18 år.. Jeg trenger virkelig å skaffe mine egne penger, så jeg håper dere kan hjelpe meg. Om en uke starter jeg i 1.vgs så da er det sikkert enda større pengepress :( Håper på hjelp. MVH meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Så lenge du er under 18 år, så kan du ikke selv søke om å få pengestøtte fra NAV. Har du undersøkt med Lånekassen om du kan ha rett til stipend og/eller lån?

Flott å lese at du har begynt å lete etter jobb, det burde absolutt være mulig for deg å finne en liten deltidsjobb selv om du er under 18 år. Du må bare ikke gi opp! :-)

Har du forsøkt å sette inn annonse i lokalavisen? Og henge opp lapper på butikkene? Mange har behov for å få utført småjobber, slik som å sitte barnevakt, male hus, rydde, vaske og så videre.

Bruk også nettverket ditt, kjenner du noen som kan hjelpe deg med å få en jobb? Har du en onkel eller tante som jobber på et sted som det er muligheter for deg å få jobb? Det er her kanskje den største muligheten for deg ligger, veldig mange får jobb via noen de kjenner.

Det er også lurt å oppsøke alle stedene det er mulighet for jobb, lag en åpen jobbsøknad og lever den personlig. Da får sjefen hilse på deg, og du har mulighet til å gi et godt inntrykk.

Hvis du er på Facebook, så vil vi anbefale deg å ta en kikk på NAV Jobblyst sine sider. Der får du mange gode tips til jobbsøk, og du kan i tillegg chatte direkte med våre veiledere om spørsmål du måtte ha om dette.

Vi håper det ordner seg for deg, og lykke til videre med jobbsøking :-)

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb