Hopp til hovedinnholdet

Lurer på noe angående tollerutdanning/politiattest.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Lurer på noe angående tollerutdanning/politiattest. På tollvesenets hjemmeside står det at politiattest kreves, men det står ikke hva slags. Vet dere om det er vanlig eller uttømmende politiattest som kreves, eller må jeg kontakte dem direkte? Jeg har plettfritt rulleblad, spør av nysgjerrighet ettersom en venn av meg er interessert i utdannelsen, men fikk en bot for to år tilbake for å ha røyket hasj. Kan i samme slengen stille et spørsmål til: Noen yrker krever førerkort, da står det klasse B. Er det da godkjent med førerkort for kun automatgir, eller må man ha godkjent for manuelt gir? :) Mvh jente 20

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Nettopp tollutdanning har noe spesielle krav, derfor bør du sjekke nøye på toll.no, de har en egen artikkel som sier noe om Slik blir du toller. Kontakt dem direkte for konkrete spørsmål om inntak og krav.

Jeg vil også anbefale deg å lese artiklene under.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Disse yrkene og utdanningene krever politiattest

Politimann (colourbox.com)

Det er svært mange forskjellige lover og forskrifter som avgjør hvem som kan kreve politiattest. Listen du ser her, inneholder derfor bare noen eksempler på slike yrker og utdanninger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb