Hopp til hovedinnholdet

Gode råd for å tørre å møte opp personlig hos arbeidsgiver?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 16 år og ute etter jobb, fordi jeg ønsker lett-mc. Derfor er jeg høyt motivert til å skaffe en jobb, men ingen ansetter med mindre jeg har fylt 18, noe jeg ikke har. Jeg bruker for det meste NAV og Finn.no for å finne jobb, men det er ikke mye som kommer opp. Jeg søker etter butikkansatt eller som servitør på en restaurant, men finner ikke. Er det flere nettsider jeg kan bruke for å finne ledige stillinger? Jeg er litt for sjenert for å spørre bedriften om jeg kan snakke med sjefen for å spørre om jobb. Derfor bruker jeg internett. Men må jeg fysisk ut og spørre gjør jeg det, så da kommer mine spørsmål: 1. Er det flere nettsider enn NAV og Finn.no jeg kan bruke for å finne ledige stillinger? 2. Har dere noen gode råd for hvordan jeg kan unngå å være sjenert for å spørre etter stillingen? Håper dere kan hjelpe. På forhånd, takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt!

Det finnes flere portaler og nettsider for å finne jobb. Du kan se en liste over de fleste her.

Når det er sagt så er det ikke nødvendigvis det å lete på flere nettsider du trenger. Internett er en god ressurs for å finne utlyste stillinger, men faktisk er det sånn at kanskje bare 30 prosent av ledige jobber legges ut på nett. Resten av jobbene går til folk som kommer innom personlig. Dette gjelder særlig for unge under 18.

Mitt tips til deg er å gjøre nettopp det: begynne å oppsøke jobbene selv. Det kan kanskje virke skummelt i begynnelsen, men blir lettere etterhvert. Først og fremst vil jeg si at det viktigste for arbeidsgiver er at du er motivert for jobben. Derfor er det supert at du har et tydelig mål. Når du kommer innom personlig viser du også engasjement og interesse for arbeidsplassen.

Når du går innom bør du spørre etter sjefen eller daglig leder. Det er de som har ansvar for ansettelser, og derfor de du må møte. Ta med deg CV og søknad. Vær hyggelig, smil og gi et fast håndtrykk.

Det er helt vanlig å være nervøs, det er egentlig bare et pluss fordi arbeidsgiveren da ser at dette betyr mye for deg.Når sjefen både har hilst på deg og fått søknad og CV stiller du mye sterkere.

Et godt tips når du leter etter jobb er å bruke nettverket ditt. Si ifra til folk du kjenner at du leter etter jobb. Kanskje vet en venn, en nabo, en slektning eller andre om en ledig jobb til deg.

Håper dette var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb