Hopp til hovedinnholdet

Pilot: Hvilken utdanning bør jeg da ta, og hvilke ferdihetstester bør jeg være i stand til å kunne?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 14 år, og begynner å lure på hva jeg skal bli. Flypilot i f.eks. i Norwegian eller SAS, har jeg hatt som en liten drøm i en stund, og lurer da på hva jeg må gå på av skole etter ungdomskolen. Jeg har ganske gode karakterer. (5ere og 6ere i nesten alle fag). Men jeg har et lite handicap i at jeg er litt nærsynt. (Bruker linser) Hvis synet mitt eller noe annet gjør at jeg ikke kan bli flypilot, kan jeg godt tenke meg å ha utdanning til å bli arkitekt eller ingeniør som reserve. Hvilken utdanning bør jeg da ta, og hvilke ferdihetstester bør jeg være i stand til å kunne? Og kan jeg i det hele tatt bli flypilot? (Med tanke på synet, ca -2,50 i styrke) Hilsen: En mulig fremtidig pilot

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er supert at du begynner å tenke litt på hva du kunne tenke deg å studere videre allerede. Det er mye som kan skje på veien fram til du skal begynne å studere, men først skal du gjennomføre ungdomsskolen, så velge videregående og så finne en studieretning som kan passe deg.

Det er vanskelig for oss å gi noen konkrete råd til hva du bør velge. Det er lurt at du leser en del om de ulike valgene, og så kan det på en måte modne hos deg, du kan tenke og kjenne etter over tid om det kan være noe for deg.

utdanning.no finner du forklaring på de aller fleste yrker. Pilot, arkitekt og ingeniør er blant de yrker du kan lese mye om på den siden. Eksempelvis hvilken utdanning du må ha, hva som kreves av valg på videregående, og du kan lese intervju med de som jobber med det aktuelle yrket. Du finner også informasjon om hvor du kan studere for å bli det du ønsker. 

Vi har ikke informajson om de fysiske kravene til pilotutdanning, men det kan du sikkert finne mer om ved å søke opp pilot og følge lenke til utdanningssted, på utdanning.no.

I artiklene under svaret kan du få tips om valg av videregående linje/retning. Der finner du også en artikkel med lenker til mer informasjon om hvilke karakterer du må ha for å komme inn på de ulike studiene. Dette vil variere fra opptak til opptak, men kan gi deg en retning. 

Jeg ønsker deg lykke til med valget!

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb