Hopp til hovedinnholdet

Hvordan jobbe med dyr på flyplass?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 18år som er svært interessert i dyr og naturen generelt. Jeg er ikke et friluftsmenneske men synes alt er interessant. Jeg har sett på et program på tv om dyreflyplass. Der de henter dyrene fra flyene og passer på de til eierene kommer og henter de. Jeg fikk veldig lyst på en slik jobb, da jeg tror at det kunne ha passet meg. jeg finner absolutt ingenting om det på nett, og vet ikke noe om utdannelse eller noe. Derfor håper jeg at dere kan hjelpe meg med det :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

takk for spennende spørsmål! :-)

Jeg tok en liten titt på programmet Dyreflyplassen (Animal Airport), og det virka jo gøy. Dessverre vet jeg ikke helt sikkert hvilke utdanninger som ligger bak dette yrket. For å være på den sikre siden kan du prøve å spørre Avinor her. Det er de som styrer flyplassene i Norge.

Hvis jeg skulle gjette, er det nok flere utdanninger som kunne være aktuelle. Dyrepasser er jo et ganske likt yrke. Hvis man er dyrepasser, kan man for eksempel ha utdanning som agronom, dyrepleier, biolog eller lignende. I tillegg er det mulig å ta dyrepasserutdanning i Sverige eller Danmark.

Tar du en av de utdanningene, stiller du nok sterkt når du søker jobb.

Samtidig vil jeg gjenta at dette er litt gjetning fra min side, så det er sikkert lurt at du også kontakter Avinor eller rådgiver på skolen din. De kan nok svare mer konkret på hva som kreves for denne jobben.

Håper likevel at svaret var til hjelp :-)

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb