Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få jobb på gård i USA?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Leter etter jobb på Farm i USA, er 18 år. har førerkort på Bil og Traktor. trenger hjelp med å finne en gård/firma som hjelper folk med å få jobb på gårder i USA.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

så spennende at du vil jobbe på gård i USA!

Det kan være vanskelig å få arbeidstillatelse i USA. Du får mer informasjon om dette på nettsidene til USAs ambassade. Det er viktig at du ikke jobber ulovlig i USA. Da kan du bli utvist, og bli nektet visum på nytt. Derfor bør du enten ha skaffet deg jobb før du kommer dit, og hvis du reiser på turistvisum og får jobb, må du ikke begynne å arbeide før oppholdsgrunnlaget ditt er blitt endret.

I noen tilfeller kan det være enklere å dra til Canada eller Australia. Der kan man dra på såkalt "Working holiday" som blant annet Kilroy tilbyr. Her får du arbeidstillatelse og litt starthjelp, og så kan du jobbe deg rundt i landet.

Du kan også sjekke disse nettstedene: AgriventureWorld Wide Opportunities on Organic FarmsWorkaway.info og Facebookgruppa RanchWork.com.

Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb