Hopp til hovedinnholdet

Vil jobbe med noe action, har dere forslag?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal begynne på videregående etter sommer. Tingen er at jeg ikke har lyst på bare utdanning, så jobb, familie også bli pensjonert og dø. Jeg synnes det er litt kjedelig liv hvist du forstår. Jeg har lyst til å oppleve noe spennende, noe som jeg kan skrive bok om og kommer til å huske til jeg dør. Som for eksempel å bli berømt musiker, og ikke bare sånn vanlig berømt men lage musikk og forskjellig så jeg får myndighetene etter meg, sånn som N.W.A, Marilyn Manson osv. Vet at kriminalitet ikke er kult men å oppleve noe sånt kunne også ha vært noe, vet ikke akkurat hva kriminalitet da. Også kanskje kjempe i krig eller noe sånt. Vet at de 2 siste ikke er "kult" eller "badass" men kom ikke på noe annet for øyebliket, siden jeg ser mye på krim filmer, spiller spill som GTA, er interessert i 2vk og litt andre kriger. Hva synnes du jeg bør gjøre? Å reise rundt og møtte nye mennesker og alt sånn der nå er ikke så veldig interesant. Har tenkt på krim/krigsfotograf også.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du har mange spennende ønsker for livet ditt! Og det er veldig kult! Nå nevner du alt fra politiske musikere, forfatter, journalistikk og lignende. Det finnes yrker som gir spenning og eventyr, og det finnes mange ulike veier å gå. 

Når du skal velge videregående utdanningsprogram burde du i første omgang tenke på om du skal gå studieforberedende eller yrkesfag. Innenfor begge retningene finner du muligheter til å utdanne deg til yrker som innebærer noen av kriteriene dine.  

Jeg kan ikke anbefale deg ett konkret yrke, men anbefaler deg nettsiden utdanning.no -der kan du lese om de aller fleste yrker og utdanninger som finnes i Norge. Test gjerne ut jobbkompasset, hvor du kan trykke deg videre innenfor områder som interesserer deg. Jeg tipper f.eks. det kan være fint for deg å lese litt mer om f.eks. brannkonstabel, yrkesdykkingambulansearbeider, ansatt i forsvaret, anestesisykepleier, politi,  -dette er yrker som fyller flere av kriteriene dine.

Du nevner også fotografi, og dette er også noe du kan også utdanne deg til fotograf. Les mer om dette yrket ved å klikke her

Det kan også være lurt å ta en prat med rådgiveren på skolen din, kanskje dere sammen kan få noen ideer til passende utdanning for deg?

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb