Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å bli sykepleier, men har tatovert et lite kors på håndleddet. Kan det ha noe å si på hvordan mine fremtidige pasienter ser på meg som sykepleier?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg ønsker å bli en sykepleier og har en tattovering, lite kors ( ca 5cm) med et årstall på håndleddet. Har hørt at tattoveringer på sykepleier ikke er bra(?) viss man kan si det slik. Tror du dette har noe å si på hvordan mine fremtidige pasienter ser på meg som sykepleier?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no.

Det er riktig at man som sykepleier skal være oppmerksom på hvordan man fremstår for pasientene, både av utseende, men også væremåte, for at pasientene skal bli godt ivaretatt og føle seg trygge.

En sykepleier skal følge retningslinjer for bruk av arbeidstøy. Det er først og fremst for å forhindre smitte, og innebærer at han/hun ikke skal bruke armbåndsur, ringer eller armbånd pga stor smittefare. En tatovering er helt ren og det kan man fint ha.

Det finnes mange typer sykepleiere i verden, som det finnes mange typer mennesker. Selv om alle har lik uniform, kan man skimte personlighetene deres forbi uniformen. Noen har farget håret, noen bruker fargerike sokker, noen har kule briller, noen har kule sko, og flere har synlige tatoveringer. Det betyr ikke at de ikke er flinke sykepleiere.
Det viktigste er at du er faglig dyktig, flink til å kommunisere og samarbeide med kollegaer og yter ditt beste for at pasienten skal ha det bra.


Lykke til med valg av yrke!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb