Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg når jeg ikke får sosialhjelp?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg er en dame på 27 år med en gutt på 6 år snart. Jeg har ikke jobb, har vært i praksis i 8 måneder og fikk ikke forlenget pga ikke mulighet til fast stilling. Jeg er ferdig i praksis plassen siden 31 januar 2016. i midten av januar søkte jeg sosialhjelp og fikk avslag. de har regnet ut at jeg hadde 10.000 overskudd men det er feil regnet. i mars søkte jeg igjen og fikk avslag igjen. og igjen så tuller de med regninger. det er helt feil regnet. saksbehandleren min hører ikke i det hele tatt når jeg sier at det er feil. Jeg får ingen sjanse, har spurt om jeg kan begynne på kurs eller praksis en annen sted og hun sa nei. Skulle ikke nav hjelpe folk som trenger hjelp ? hvorfor nekter de å sende meg på kurs eller prøve en annen sted i praksis. ingen ansetter deg med en gang hvis de ikke vet hvordan du jobber. mannen min er permittert siden desember og alt vi får er 13.000 dagpenger og barnetrygd 970. 9100 koster husleien, barnehage 1306, buss abonament 600kr og mye mer som må betales.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Jeg beklager at du føler du ikke får den hjelpen du har rett på. Det er dessverre ikke så lett for oss å svare på hvorfor du får avslag, eller hva som blir feil når du søker.

Står du fremdeles registrert som arbeidssøker? Her har du en oversikt over oppfølging og tiltak for å komme i jobb. Ønsker du å komme i kontakt med en veileder i forbindelse med dette kan du oppsøke NAV Kontoret eller kontakte oss på 55 55 33 33, tastevalg 2. Så kan de på kontaktsentret videreformidle ønske ditt.

Her kan du lese mer om hva NAV kan bistå med i forhold til lav inntekt.

Jeg vil anbefale deg å kontakte oss på 55 55 33 33, tastevalg 1 for litt mer informasjon om hva som kan gjøres.

Dere kan jo også vurdere å snakke med noen som er gode på Økonomisk rådgivning.

Håper det snart løser seg for dere.

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Arbeidsledig - hva nå?

Jobbsøk (colourbox.com/nav.no)

Det er viktig at du raskest mulig orienterer deg i arbeidsmarkedet og søker på ledige stillinger. Start jobbsøkingen med en gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp