Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg ta reiselivsutdanning før jeg søker som kabinbesetning?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei har en stor drøm å jobbe som flyvertinne/flyvert. Jeg er ferdig med videregående (allmenn) nå til sommeren 2016, etter dette skal jeg inn i luftforsvaret. I tillegg til skolen jobber jeg også ved et sykehjem, der har jeg jobbet i 1 år. Jeg har forstått at språk er viktig i denne jobben, jeg snakker norsk, og god i engelsk. I tillegg har jeg hatt spansk og tysk på ungdomsskolen og Vgs Men jeg har noen spørsmål: 1. Vil du anbefale meg å ta noen utdanning innenfor reiseliv eller bare de kursene flyselskapene holder? 2. Finnes det noen mulighet til å hospitere som kabinansatt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

så spennende at du ønsker å jobbe som flyvert.

En nyere yrkestittel på dette er i dag kabinbesetning. Les om yrket her på Utdanning.no.

Jeg må innrømme at jeg ikke kan så veldig mye om akkurat dette. Du får nok et bedre svar hvis du kontakter Norsk Kabinforening eller et flyselskap.

Likevel vil jeg anta at det vil holde at du tar flyselskapenes kurs. En reiselivsutdanning trekker selvsagt opp, men det er ikke nødvendig. Andre egenskaper kan nok trekke like mye opp, som å være personlig egnet.

Jeg vet heller ikke om det er mulig å hospitere som kabinansatt. Det har jeg i alle fall aldri hørt om. Igjen vil jeg oppfordre deg å kontakte Norsk Kabinforening eller et flyselskap. Eventuelt kan kanskje rådgiver på skolen også hjelpe deg å lete etter informasjon.

Beklager mangelfullt svar. Håper du finner ut det du lurer på hos de nevnte, ellers kan du prøve å spørre oss igjen. Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb