Hopp til hovedinnholdet

jente på 16 år. Jeg har veldig lyst til å prøve ut å være modell.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 16 år. Jeg har veldig lyst til å prøve ut å være modell. Jeg har søkt litt opp og det står at man må mist være over 170, mens jeg er 166 cm høy. Er det noen som ikke bryr seg så mye om høyde, hvis man liksom har utseende og kroppen til det? Eller det det et must å være 170? Mvh en nygjerrig jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Om du ønsker å bli modell så bør du henvende deg til et modellbyrå. Det er kjempeviktig at du snakker med foreldrene dine om dette og at en av dem blir med deg hvis du oppsøker et modellbyrå. Dette fordi ikke alle aktører i modellbransjen er like seriøse. Derfor er det lurt å gå litt forsiktig fram. Du kan søke etter "modellbyrå" på de store søkemotorene som google, eller på gulesider. Husk bare uansett at det er mange useriøse byråer der ute. Sett deg ned foran PCen sammen med en voksen, så kan dere se på mulige byråer sammen.

Her kan du lese mer om det å jobbe som modell og hvilke muligheter man har innenfor bransjen


Modellyrket er spesielt, på den måten at det stilles krav til utseende og evnen til å arbeide foran et kamera, i stedet for formell utdanning. Det er derfor lurt at du tar en prat med de som jobber i modellbyrået, for å sammen finne ut om modelljobbing er noe for deg. Det kreves ingen bestemt utdanning eller linje fra videregående. Likevel er det kjempeviktig at du fullfører videregående skole. Svært få klarer nemlig å leve av kun modelljobbing. I tillegg varer en modellkarriere som oftest kun noen få år, og du vil trenge en annen jobb senere. Du trenger altså en back up-plan, og da er det viktig at du har en utdanning å falle tilbake på.

Sjekk gjerne ut mulighetene for å være modell sammen med en forelder, men husk også skolen ;-)

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb