Hopp til hovedinnholdet

Hvilke steder kan man ta tannhelsesekretær som privatist?

Jente 20 år
 

Spørsmål

jeg har søkt vg3 påbygg til høsten, valgte dette fordi jeg har gått litt om igjen, og jeg har kun rett på 1 år til med ungdomsretten. Og jeg tenker selv at jeg ikke hadde klart å ta påbygg som privatist. har gått helseservice vg2 og vært veldig usikker på hva jeg skulle velge på vg3, det fristet veldig å bli ferdig som jeg føler jeg aldri blir siden jeg har tatt om igjen osv. Så jeg ville egentlig ta tannhelsesekretær vg3 og bli ferdig å kunne starte å jobbe. Men i og med at jeg var så usikker og redd for å velge feil "igjen".. så valgte jeg påbygg. Det skal også kjæresten min ta. Så neste sommer når begge er ferdige, skal han søke på politihøgskolen og da på alle de stedene de har det. Som er 4 steder i Norge. Vi flytter da sammen til det stedet han kommer inn. Men jeg stresser mye med hva jeg skal, (har ikke lyst å gå 3 år på høgskole og er "fornøyd" med et yrke på videregående nivå, og vil heller ikke ha gjeld. Så hvilke steder kan man ta tannhelsesekretær som privatist?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

og takk for ditt spørsmål.

Slik jeg forstår ungdomsretten, har du rett til å ta påbygging til generell studiekompetanse uansett etter at du har oppnådd yrkeskompetanse. Med andre ord kan du ta tannhelsesekretær først og deretter ta påbygging.

Men du kan ikke ta påbygging først og deretter helseservice.

Det kan hende jeg har misforstått regelen, men jeg gir deg likevel dette svaret så fort som mulig, slik at du kan kontakte inntakskontoret i fylket ditt selv og spørre om dette er mulig, og om du eventuelt kan endre søknaden til tannhelsesekretær.

Om ikke de vil hjelpe deg, kan du også prøve å ta det via rådgiver på skolen din.

Ellers finnes det også et privat nettstudie til tannhelsesekretær her. Du kan også ta Vg3 fagene som privatist og lese selv. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med fagopplæringen i ditt fylke for mer informasjon og veiledning om dette.

Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb