Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få støtte til å studere i USA?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg fyller 20 år i november og føler meg gammel. Foreløpig har jeg bare 1 jobb og er nylig ferdig med Vgs. Jeg føler at tiden flyr og jeg blir gammel. Det året har lært meg mer enn bare ansvar, men det har også gitt meg depresjoner. Jeg har villet reise/flytte til USA for lenge. Jeg vil studere der, men Lånekassen støtter ikke engelsk-kurslife. Jeg vil se kulturen og samholdet i USA fordi jeg en gang kanskje vi bo der for godt. Hvem kan støtte meg med lån/stipend? Jeg vil så gjerne prøve noe nytt og studere i utlandet. Frivilig arbeid, jobb eller utdanning. Jeg vil dra nå. Nå som jeg har et helt år fri. Jeg vil studere et annet sted. Hva som helst. Jeg vil kjenne på andres kulturer. Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

og takk for spørsmål ditt!

Generelt sett kan det være vanskelig å flytte til USA hvis man ikke allerede har et jobbtilbud eller en studieplass. Derfor søker noen jobb mens de studerer eller er turist der. 

For å få arbeidstillatelse i USA må du nemlig ha et jobbtilbud på forhånd. Hvis du ikke har kontakter i USA som skal tilby deg en jobb på forhånd, kan altså mye bli vanskeligere. Det kan derfor være lurt å ta kontakt med Den amerikanske ambassaden i Oslo. Der kan du få informasjon om alle reglene som gjelder rundt godkjenning av utdanning, oppholdstillatelse, visum og statsborgerskap.

Andre som kan hjelpe deg på vei i denne prosessen er Norge-Amerikaforeningen,Sjømannskirken og Den norske ambassaden i USA.

Hvis du vil studere der, anbefaler jeg at du kontakter ANSA. De gir gratis informasjon til nordmenn som ønsker å studere i utlandet. De har også en egen informasjonsside om å studere i USA

Av støtteordninger kjenner jeg bare Lånekassen og disse legatene. Utover det kan jeg bare tenke meg banklån, men spør gjerne ANSA om de vet om noe også.

USA er altså et vanskelig land å flytte til, spesielt for å jobbe, men om du er interessert i andre land også, er mulighetene mange. 

Se gjerne artiklene under svaret også.

Håper dette var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb