Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Lønner det seg for meg å ha timesbetalt eller månedslønn?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 24 som jobber i matbutikk. Jeg har fulltidsstilling, og får betalt i timelønn. Det jeg lurer på er om det lønner seg for meg å ha fastlønn? Hva er det beste?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du prøver å finne ut av dette!

Jeg kjenner ikke din konkrete situasjon og det kan være forhold jeg ikke vet om som spiller inn. Dette svaret er derfor generelt, men kan gi deg en viktig pekepinn. 

Jeg anbefaler deg å snakke med den tillitsvalgte på din arbeidsplass om dette. Du burde også undersøke hvilket fagforbund de ansatte på din arbeidsplass er organisert i. Det kan være veldig lurt å organisere seg i en fagforening.

I utgangspunktet skal butikkansatte ha månedslønn når man jobber fast fulltid. I følge Frifagbevegelse.no lønner det seg å ha fast månedslønn når du jobber fulltid. Dette fører til forutsigbarhet for deg, samt at du får betalt for bevegelige helligdager. Du burde også passe på at du får betalt for overtid.

Har du flere spørsmål om arbeid og rettigheter kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf 73 19 97 00 eller e-post svartjenesten@arbeidstilsynet.no.

 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter når du jobber

Problemer på jobb?

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer

Dette må du vite om lønn og feriepenger

Lommebok og penger (foto: ung.no)

Aldri hørt om tariff, feriepenger eller lønnslipp? Da bør du lese dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lønn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lønn


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre