Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt forsinket i utdanningen min. Hvor mange studiepoeng eller fagskolepoeng må jeg ta for å kunne få støtte i fra Lånekassen igjen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, fant ikke noen katogori om skole så må stille spørsmålet her. Jeg vet at man ikke kan være mer enn 60 studiepoeng forsinket for å få lån/stipend neste år, men jeg er litt usikker på hva jeg er. Jeg gikk fra september-mars ifjor skole i utlandet, før jeg avsluttet studie. Jeg tok en eksamen i november, mens en i februar strøk jeg på. Jeg varslet dermed lånekassen i mars om dette. Så begynte jeg i år på fagskole(tror ikke fagskoler opererer med studiepoeng), hvor jeg tok opp lån hos lånekassen, men tenker nå at det beste for meg er å avslutte denne deltidsutdannelsen, da jeg skal gå høgskole neste år. Hvis jeg avslutter nå, er jeg da mer enn 60 studiepoeng bak? Hvis jeg er mer enn 60 poeng bak, kan jeg bare ta første eksamen på fagskolen før jeg velger og avslutte, eller må jeg fullføre dette året for å få støtte neste år?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
HeiLånekassen ser på hvor mange studiepoeng eller fagskole poeng de har gitt støtte til tidligere, og hvor mange poeng vi har fått rapportert at du har bestått.
Dersom du blir mer en 60 poeng forsinket, så mister du retten til støtte, men dersom du består nok poeng til at du ligger på 60 poeng eller mindre forsinkelse, så kan du få rett til støtte igjen.

Det betyr at du ikke nødvendigvis må ta hele året på nytt, men at det holder at du tar nok fag til at du kommer under grensen.

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb