Hopp til hovedinnholdet

betalt for jobb utført på OD

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! I dag jobbet jeg 7,5 time på OD-dagen. Jeg lurer på hva reglene for utbetaling av lønn er? Har bedriften lov til å gi meg kun de 400 kronene man skal gi til OD? Minstelønna på den bedriften er 167 i timen, noe jeg har fått da jeg har jobbet der tidligere, men i dag virket sjefen ganske klar på at jeg skulle få de 400 kronene og ingenting annet, noe som vil si en timelønn på 53,3 kroner. Hadde vært greit å få vite hvordan reglene er, for jeg synes det høres litt rart ut, men kan ikke konfrontere sjefen før jeg vet hva som er lov og ikke. Vi hadde forresten ingen avtale på forhånd, det virket bare som om sjefen var veldig innstilt på å gi meg kun 400 kr selv om hun ikke sa det direkte.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Minstepris for et dagsverk i operasjon dagsverk er:

400 kr for jobb utført av en elev ved videregående skole 

300 kr for jobb utført av elev ved ungdomsskole

De fleste får betalt for et arbeid, og ikke per time. Dette må arbeidsgiver og du som jobber for å støtte OD avtale på forghånd. Les gjerne mer om operasjon dagsverk på www.od.no og i artikkelen under svaret.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er Operasjon Dagsverk?

Operasjon dagsverk (od.no)

Operasjon Dagsverk, også kjent som OD-dagen er en solidaritetsaksjon for, av og med ungdom som arbeider for å hjelpe mennesker i land som trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb