Hopp til hovedinnholdet

Vil så gjerne jobbe med mennesker, men strever med sosial angst og depresjon

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg visste ikke helt hvilken kategori jeg skulle legge teksten min ved så om det er feil og mulig så er det bare å forandre på kategorien. Jeg finner mye glede i å hjelpe andre og det er det jeg har lyst til å gjøre med livet mitt. Jeg sliter dessverre veldig med sosial angst, bulimi og depresjon noe som ofte gjør det vanskelig for meg å gå ut. Dette er noe jeg jobber med og jeg må utfordre meg selv for å bli bedre, men det er skummelt å f.eks starte å jobbe i barnehage eller SFO i og med at psyken min snur så fort. Noen ganger er det helt umulig å komme seg ut og jeg isolerer meg i en måned. MEN jeg har så forferdelig lyst å hjelpe. Da tenker jeg typ barnehage, organisasjoner som omhandler psykisk helse og andre offer, asylmottak osv. Jeg vet så lite om hva som finnes. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre? Bør jeg eventuelt informere organisasjonen eller arbeidsplassen om psyken min? Mvh Anonym jente 18

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt!

Så flott at du har et brennende ønske om å hjelpe andre og å jobbe med mennesker! Det er så flott at det finnes mennesker som deg som virkelig ønsker å bidra til at andre har det bra.

Du skriver at du strever psykisk, både med depresjon, sosial angst og bulimi. Jeg håper du får hjelp til dette? Dersom du ikke snakker med noen om dette så anbefaler jeg deg å ta kontakt med noen for å få hjelp. Du kan gå til fastlegen og få henvisning til for eksempel DPS. Jeg har stor tro på at ting blir bedre ved å snakke om det. Du kan også ta kontakt med mental helse ungdom

Det blir kanskje en utfordring å få en fast jobb for deg inntil du får det litt bedre. Men det finnes sikkert muligheter likevel! Kanskje kan det være en start for deg å jobbe frivillig? Du kan kontakte Frivillighetssentralen der du bor. Frivillighetsarbeid er arbeid du ikke får lønn for, så du må jo være innstilt på det. Men det kan gi deg veldig mye! Du kan også jobbe så mye eller lite du ønsker og det kan passe godt for deg. 

Det at du strever med noen ting kan du selv velge å fortelle til den du jobber for. Men det er i mange tilfeller bra å være åpen om det. Hvor mye eller lite du forteller er opp til deg.

Den erfaringen du har med å streve psykisk kan etterhvert gjøre at du kan hjelpe andre med det de strever med. Men det er viktig at du da har det ganske bra. Å ha opplevd vanskelige ting selv kan gjøre det lettere å forstå hvordan andre mennesker har det. 

Dersom du ikke går på skole eller er i jobb kan du ta kontakt med NAV og få hjelp. De vil kunne veilede deg i hva som finnes av jobbtreningsmuligheter i kommunen der du bor.

Stå på! Jeg ønsker deg masse lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb