Hopp til hovedinnholdet

Hvilke jobber kan man få som helsefagarbeider?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 17 år som går på Helsefagarbeider linjen VG2. Jeg er litt usikker på om jeg har valgt riktig linje, men jeg føler også denne linjen passer best for meg. Jeg har hørt at med helseutdanning, så kan du jobbe med veldig mye. Hva er det jeg kan jobbe med, som ikke har noe med helse og gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Takk for spørsmålet.

Som helsefagarbeider har du mange jobbmuligheter etter endt utdanning, men det meste er nok helserelatert. Du kan jobbe på sykehus, sykehjem, i hjemmetjenesten, på opptrenings- og behandlingssentre og på skolen, med barn som trenger ekstra hjelp. Du kan også jobbe i boliger for funksjonshemmede eller psykisk utviklingshemmede i tillegg til psykiatrien og rusomsorg. Du kan ta videre utdanning og bli ambulansesjåfør, sykepleier osv. 

Yrket helsefagarbeider er mest rettet mot å jobbe med helse og mennesker, men du kan selvsagt også søke andre type jobber også. Dette vil sikkert hovedsakelig gjelde yrker som ikke krever utdanning, men snakk gjerne med rådgiver på skolen for å høre om hva de tenker om dine muligheter.

Ellers er det også mulig å ta Påbygging til generell studiekompetanse etter Vg2 eller etter læretiden din. Da kan du søke på hundrevis av utdanninger på universitet eller høyskole, og de trenger ikke være helserelaterte.

Igjen vil jeg oppfordre deg til å ta en prat med rådgiver på skolen! Da kan du finne ut mer om dine muligheter og hva som kan passe for deg.

Håper svaret var til hjelp.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb