Hopp til hovedinnholdet

arbeidsuke vet ikke hvor jeg kan jobbe tips? 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

jeg skal ha arbeidsuke om 5 dager, men jeg vet ikke hvor jeg kan jobbe. jeg har lyst å få noe ut av det og ha det litt gøy også. jeg bor i lillesand. jeg har litt problemer om å finne jobb så et tips kunne vært greit

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!

Du kan fint spørre om å ha arbeidsuke de fleste steder. Ring til ulike steder du vet om, og forklar hva arbeidsuka går ut på og hvorfor du vil ha arbeidsuke akkurat der. Det verste som kan skje er at den/de du spør ikke har anledning til å ta med en elev på jobben, men da er det bare å lete videre til noen sier ja. Det er litt sånn jobbsøking foregår når du etterhvert kanskje skal få deg en sommerjobb eller deltidsjobb: Du må finne ut hva du kunne deg å jobbe med, og så ringe/gå rundt og høre om de stedene du kunne tenke deg å jobbe vil ansette deg.

Det viktigste er å virke interessert, og kanskje si noe om hvorfor du vil ha arbeidsuke på akkurat den arbeidsplassen. Det kan også være lurt å snakke med foreldre, onkler/tanter eller andre som kanskje kan vite om et sted som de kan ta inn en på arbeidsuke.

Vi vet dessverre ikke noe om akkurat hvor du kan ha arbeidsuke, men forhør deg med folk du kjenner som jobber innen de stedene du er interessert i og hør om muligheten for å få ha arbeidsuke der.

 Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb