Hopp til hovedinnholdet

Først fagbrev som yrkessjåfør og så som bilmekaniker?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Eg er ei jente på 20 år. Blir 21 no i mai. Det eg lurer på er korleis eg kan gjer det framover. Eg har no gått 2 år på TIP, 1 år på vg2 Kjøretøy, hadde eit friår etter det og no gjeng eg Transport og logistikk vg2. Kan eg da no ta først fagbrev som yrkessjåfør og så kan eg ta fagbrev som bilmekaniker? Har lyst å ha fagbrev i begge sidan det kan være greitt å ha i begge jobbsammenhenger. Er yrkessjåfør eg vil ende opp med til slutt, og vil veldig gjerne ha lappen (kl. C/CE) på det, som eg enda ikkje har pga økonomi. For med jobb som yrkessjåfør, så er det ein fordel å ha fagbrev som bilmekaniker i tilfelle man skulle få ein stopp på fjellet. Kva er det eg kan gjer framover? Mvh Kristin

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Man har bare rett til å fullføre videregående én gang. Det kan altså bli vanskelig å ta begge fagbrevene, men hvis du finner lærebedrift i begge fagene, kan det absolutt være mulig.

Ta kontakt med fagopplæringskontoret i fylket ditt eller rådgiver på skolen for informasjon og veiledning om hvordan du kan gå frem i din situasjon. 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb