Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan en 15 åring bli frivillig?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er veldig interessert i frivillig arbeid, men det er ganske begrenset for hva en 15-åring kan gjøre. Kort fortalt: Jeg liker å hjelpe andre, hjelpe dyr, osv. så klart. Men jeg er mest interessert i å hjelpe flyktninger /o\ Og da mener jeg å hjelpe dem med lekser eller å "henge" sammen med dem. Så jeg tenkte litt på å jobbe som frivillig på en sykehus e.l. Jeg har også vært innom Røde Kors, pga. min interesse i å hjelpe flyktninger, men det er så begrenset av hva jeg kan gjøre.. Så spørsmålet er egentlig: hvordan og hvor kan jeg bli frivillig? Eks. på sykehus, gamlehjem, røde kors. Kan dere anbefale noen organisasjoner eller steder jeg kan være frivillig til meg? Takk for svar ! P.S jeg fant ikke emnet Frivillig arbeid, så jeg valgte Arbeid / jobb.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Så utrolig bra at du ønsker å bli frivillig. Jeg håper du finner noe som du liker å gjøre. Du skriver ikke hvilket fylke du tilhører, og det er store variasjoner i hva som tilbys av frivillig arbeid fra fylke til fylke. Jeg vil derfor råde det til å undersøke hva som finnes lokalt, og deretter sende en e-post eller ringe dit direkte og spørre om du kan delta. Det er helt sikkert noen som synes det hadde vært helt supert om du ble med.

Dersom du ikke finner en sted du kan være frivillig, kan det kanskje være interessant å engasjere deg i en organisasjon. Du nevner Røde Kors, de har noe som heter Røde Kors Ungdom og de har masse aktiviteter og mange steder er de blant annet frivillige på asylmottak. Du kan se på linken jeg har lagt ved om Røde Kors Ungdom har noen aktiviteter der du bor.

Jeg vil også anbefale deg å spørre foreldrene dine og andre kjente om de har noen tips. Kanskje kjenner de noen som trenger hjelp, for eksempel en gammel dame som ikke får luftet hunden sin, eller noen flyktningbarn som ikke kjenner noen og som gjerne skulle hatt noen å bli med på fotballtrening eller lignende.

Jeg håper du finner noe du liker å gjøre. 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb