Hopp til hovedinnholdet

Hvordan er det å bo i England? 

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt lyst til å flytte i over tre år og nå føler meg klar for dette og er bestemt på å gjennomføre det. Jeg vil flytte til London? Ved sentrum en max en time unna går også fint, men Manchester er mitt andre valg og mitt tredjevalg er Birmingham! Hvordan er det når det kommer til jobbmuligheter? Hvordan er det der sosialt? Hvordan er det med husleie og bosted? Er det billig og leve der? Hvordan er timelønnen/månedslønnen? <-- Hvordan er alt dette i forhold til Norge? Hvordan er det med arbeidstillatelse? Håper på svar. Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei. 

Takk for ditt spørsmål. Så spennende du vil flytte til utlandet! 

Det er vanskelig for meg å si hvordan det er å bo i London, Birmingham eller Manchester. Jobbmulighetene varierer fra arbeidsmarkedet til hva du tenker du kunne jobbet med. Husleien vil avhenge av hvor du ender opp med å bo og timelønnen av arbeidsplassen. Dette varierer fra by til by. Jeg anbefaler deg å ta kontakt med enten NAV EURES eller Eurodesk. De kan gi deg god informasjon om hvordan det er å jobbe og bo i England. 

- NAV EURES
Det er et samarbeid mellom land som er med i EU/EØS. De kan hjelpe deg med informasjon om arbeidsmarkedet i Storbritannia, samt har de en oversikt over boforhold, rettigheter og plikter osv. EURES har egne kontaktpersoner i hvert land. EURES i Norge kan sette deg i kontakt med EURES konsulent i Storbritannia. 

- Eurodesk
De gir informasjon til ungdom mellom 10 - 30 år som vil skaffe seg jobb i et annet eurpeisk land. På nettsiden finner du informasjon om rettigheter, hvor de ledige jobbene finnes og råd til hvordan du skal gå fram. 

Jeg legger ved noen artikler som kan være gode å lese på. Beklager svaret ikke er presist nok. Håper alt ordner seg. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

Vil du ut i verden?

Jente planlegger reise (colourbox.com)

Studier, jobb eller frivillig arbeid i utlandet gir deg minner for livet og erfaringer du ikke finner hjemme.

Les mer

Les dette før du skal ut og reise!

Jenter i London (colourbox.com)

Har du husket alt? Det er mye du bør tenkte på før du skal ut å reise. Les mer om hva du bør tenke på her!

Les mer

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra