Hopp til hovedinnholdet

Hvordan finne jobb etter skoletid?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har veldig lyst på en jobb i helgene og/eller etter skolen men jeg vet ikke hvordan jeg skal søke. Jeg har lyst på en jobb hvor jeg kan hjelpe andre eller være sammen med andre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Så spennende at du har lyst på jobb. 

Som 13 kan du ta jobber som butikk rydding, varepåfylling, vaktmester relaterte-jobber, hagearbeid, avisbud, hunde- og barnevakt osv. Mange jobber blir ikke lagt ut på internett. Derfor er det viktig å gå rundt i butikker: Spør etter sjefen/daglig leder, presenter deg og hør om de trenger hjelp. Si at du kan rydde, vaske, fylle på med varer og hjelpe til med det som trengs. Lever gjerne en CV og åpen søknad (se i artikkelen under svaret om hvordan det gjøres). Dette vil gjøre at du virker motivert og interessert i en jobb, samt at sjefen lettere vil huske deg hvis det skulle bli en ledig stilling senere.

Et annet tips er å henge opp lapper der du bor! Heng opp på oppslagstavler på kjøpesentre, i butikker, på biblioteket, på cafeer osv. Skriv på lappen at du søker jobb, hva du kan tanke deg å jobbe med, hvordan man kan få tak i deg osv. 

Og til slutt det kanskje viktigste: Fortell alle du kjenner at du er på jobbjakt! Veldig mange får sin første jobb gjennom bekjente, venner, familie, venner av foreldrene osv. Kanskje trenger noen du kjenner hjelp til sortering av post på kontoret, til vasking i barnehagen eller rydding på et lager. Vær "på", og ikke gi deg! Kanskje får du ikke de mest spennende jobbene sånn i begynnelsen. Ikke vær kresen, for med litt erfaring blir det litt enklere å få andre jobber senere.

I artikkelen Under 18 og på jakt etter jobb finner du flere tips til aktuelle jobber.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb