Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg studere noe leter etter fremmed liv i rommet?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 16 år gammel jente som er veldig interessert i utenomjordisk liv og har alltid vært det. Drømmen min er å jobbe med å søke etter liv, og få kunnskap rundt dette. Dessverre finner jeg ikke ut hva slags utdanningsvei jeg skal ta og hvor man jobber med dette. Jeg lurer på om dere kan svare meg på hva jeg skal gjøre, og hvilke utdanning jeg skal ta, (Helst i en litt detaljert rekkefølge). Håper at dere kan svare meg på dette, det hadde jeg satt stor pris på! Mvh

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende at du tenker på dette. Vi har et uendelig univers rundt oss, som vi mennesker ennå ikke forstår fullt ut. Så skjønner godt at du trekkes mot dette.

Vi er nok ikke helt eksperter på dette - og vi vet ikke hvor mange yrker som konkret og utelukkende leter etter fremmed liv. Men det er flere yrker både i Norge og utlandet som studerer verdensrommet - og vi vil tro at det er disse yrkene som er relevante for deg, da de nok også holder øynene åpne for fremmed liv. 

Vi anbefaler at du leser om Astronom på utdanning.no. Dette er et yrke du kan få etter å ha studert realfag på universitetsnivå. Generelt bør du være glad i realfag for å studere verdensrommet, siden dette er vitenskapen som gjerne blir anvendt. Det står godt oppsummert de ulike veiene til å bli Astronom hvis du klikker på linken over.

Du kan også lese om Romteknologi på VGS. Det kan du ta etter å ha gått Vg1 Elektrofag, Vg2 Data og Elektronikk og Vg3 Romteknologi. Her studerer du nok ikke verdensrommet etter liv, men bruker heller kunnskapen din til å bygge og vedlikeholde raketter, satelitter etc. Så det er ikke sikkert dette er så relevant. 

Les om disse utdanningene på utdanning.no, og slå også opp andre stikkord, som f.eks "verdensrommet", "universet". 

Kanskje er det også spennende utdanninger i utlandet? Ta i så fall kontakt med ANSA i Norge, det vet kanskje om noen. 

Snakk med rådgiver på skolen din dersom noe av det vi nevnte var interessant. Da kan du få forklart godt veien videre til disse studiene. Og kanskje fins det også noen foreninger eller andre frivillige som er like interessert i dette som deg, og som møtes for å kikke på stjerner eller diskutere muligheter? Vi ville holdt utkikk etter dette også, enten her i Norge eller i utlandet. 

Veldig lykke til - bare spør oss igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det vanskelig å velge videre utdanning?

Var det vanskelig å velge eller å finne ut hva du skulle velge?

Gå til vote

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb