Hopp til hovedinnholdet

Oppsigelse av ekstrahjelp

Annet 20 år
 

Spørsmål

Hei, en ekstrahjelp på jobben min merket en dag at hun ikke kom inn på fellessiden for oss ansatte lenger (gjelder for faste ansatte og ekstrahjelper). Hun gikk til sjefen og spurte om hvorfor, og fikk til svar at hun ikke jobbet som ekstravakt lenger. Hun ønsket i det minste at hun kunne fått beskjed om dette på forhånd. Han sa at man ikke trengte å gi beskjed om oppsigelse når det gjaldt ekstrahjelper. Stemmer dette? I så fall, hvor i loven er dette hjemlet? Studerer jus selv, men har ikke funnet noen lovhjemmel om at arbeidsgiver kan si opp ekstrahjelper uten beskjed/melding.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det finnes ingen særbestemmelser for oppsigelse av ekstrahjelp. Som ekstrahjelp er man også arbeidstaker, og vil arbeidsgiver avslutte arbeidsforholdet må de for slike ansatte som for ansatte ellers gjøre dette via oppsigelse og reglene om dette i arbeidsmiljølovens kapittel 15.


Med hilsen Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Jente skriver kontakt (colourbox.com)

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest. Her er informasjon om rettighetene dine som ansatt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb