Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg NAVE hvis jeg ikke får meg jobb?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har ett halvt år til jeg er ferdig på vgs. Jeg har kommet inn i forsvaret april 2019. Jeg har altså 9-10 måneder hvor jeg ikke går på skole. Har planer om å skaffe meg jobb disse månedene for å tjene penger til videre utdanning etter førstegangstjeneste. Spørsmålet er: hvis jeg skulle vært uheldig og ikke funnet jobb, har jeg da rett til å NAVe som en arbeidsledig person? Jeg har selv ikke lyst til å gjøre det, men hvis det er retten min så vil jeg bruke den. Takk for svar på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Vi håper selvfølgelig for di del at du får deg en jobb, før du skal inn i forsvaret. 

Det NAV kan hjelpe deg med er råd og tips til jobbsøking. Vi vil anbefale deg å ta en kikk på disse jobbsøkertipsene. NAV har også egne ungdomssider på nav.no.
Det er lurt å registrere seg som arbeidssøker på nav.no, da kan du "abonnere" på stillingssøk. Det betyr at vi sender deg mail, nå det dukker opp nye aktuelle stillinger.

Det første du bør gjøre er å registrere deg som arbeidssøker på nav.no. Bruk litt tid på registreringen, skriv hva du er god til og mestrer. Arbeidsgivere kan søke etter nye ansatte blant alle CVene som er registrert hos NAV, og da er det viktig at du skriver en utfyllende CV.

Ta også kontakt med ulike bemanningsbyråer, som for eksempel Manpower, Adecco, og Toptemp.  Er du på Facebook eller Snapchat?  Her kan du få gode råd og tips om det å finne seg jobb.

Hvis du skal registrere deg som arbeidssøker og søke på dagpenger, må du ha tjent noe det siste kalenderåret.  Du kan lese mer om dagpenger her

Ønsker deg lykke til med jobbsøking og med førstegangstjenesten :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det lett å få seg jobb der du bor?

Er du på utkikk etter jobb kan du kanskje få noen gode tips i artikkelen: Søker du jobb for første gang?

Gå til vote

Arbeidsledig - hva nå?

Jobbsøk (colourbox.com/nav.no)

Det er viktig at du raskest mulig orienterer deg i arbeidsmarkedet og søker på ledige stillinger. Start jobbsøkingen med en gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din