Hopp til hovedinnholdet

Bruker lang tid på å reise på jobb, kan jeg få dekt dette, evt. overtid?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er lærling i et selskap, nå har jeg blitt utleid til en kunde som medfører at jeg får 1 time og 30 minutter lenger vei å dra for å komme meg dit. I arbeidskontrakten min står det at arbeidsstedet mitt er i hjembyen min og at arbeidstiden min er fra 08-16. Det jeg lurer på er hvilke rettigheter jeg har ifht. den ekstra tiden jeg bruker på reise hver dag nå, er dette da overtid? Har jeg isåfall egentlig rett på overtidsbetalt eller avspasering? PS: Reise får jeg dekket.

Besvart 16.04.2018 14:47
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!

I utgangspunktet er det slik at det å komme seg på jobb ikke er noe man får dekt utgiftene til. Det kan være spesielle avtaler på dette i noen firmaer.

Hvorfor er du utleid? Har bedriften lite å gjøre akkurat nå? Er det for å få dekt læreplanmål? Er det tatt høyde for lang reiseveg? Hvor lenge skal du være utleid? Uansett har bedriften du er lærling i ansvar for at du får riktig og nødvendig opplæring.

Du skriver at du får dekt reisekostnader, det er veldig bra. Utover dette er det ikke vanlig å kompensere. Hvis du mener dette er uriktig og det går utover din mulighet til å utføre jobben din bør du snakke med bedriften din om dette.

Du kan også ta kontakt med Elev- og lærlingombudet i fylket ditt. Ombudet skal kunne hjelpe deg konkret i saker.

Håper dere sammen kan finne en god løsning, lykke til!

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Her har vi samlet flere spørsmål og svar slik at du får en bedre oversikt over dine rettigheter.

Les mer

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb