Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta elektro men ha sidejobb i business?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurte på om jeg kunne ta elektro og busniess? Jeg interrisert i elektro men vil også han en side jobb som er busniess? Går det an?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende tanker du har. 

Dette kan være mulig. Men det som vil være vanskelig, er å gå på en videregående knyttet til innovasjon/business samtidig som du går på elektro. Du har bare muligheten til å gå på ett utdanningsprogram av gangen, og når du fullfører elektro, har du brukt opp retten din til å gå på videregående skole. 

Men: Det er veldig gode muligheter for å etterutdanne seg innen business, ledelse eller økonomi. Det fins veldig mange forskjellige utdanninger og kurs. Business, eller forretningsvirksomhet som man kan kalle det, er det heller ikke påkrevd å ha utdanning til. Det vil si at hvis du har en god forretningsidé, og tid og mulighet ved siden av jobben din, så er det bare å starte i gang. 

Det vil uansett alltid være bra med en utdanning eller et kurs innen dette, for da lærer du mye nyttig. Hvis du vil studere på høgskole/universitet etter elektro, så må du først ta påbygg til generell studiekompetanse før du kan søke. 

Men det korte svaret er ja: Du har flere muligheter, og det kommer an på deg, hva du har lyst til, og hvordan type forretningsvirksomhet du tenker. Enten kan du prøve å starte noe selv uten utdanning. Eller så kan du lete etter utdanning eller kurs. Da anbefaler vi å bruke utdanning.no og søke der. Og for å kunne søke på høgskole/universitet, må du ha generell studiekompetanse, og ta påbygg til generell studiekompetanse etter fagbrevet. 

Du har mange muligheter, og det kommer litt an på hva du vil og hva som er best for deg. Lykke til med dette, og spør oss gjerne igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb