Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg bli bussjåfør eller lastebilsjåfør?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 16 år. og jeg er veldig usikker på hva jeg vil jobbe som. drømmen min siden jeg var liten gutt har vært å kjøre lastebil. men nå i de siste årene vill jeg kjøre buss altså turbuss til utlandet. egentlig vil jeg kjøre både buss og lastebil til utlandet. men jeg må bestemme meg for 1 ting, hva skal jeg velge?

Besvart 14.06.2018 00:29
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Fine planer du har.

Du skriver ikke noe om du har begynt på videregående, eller hvilket utdanningsprogram du går på. Men yrkessjåførutdanningen vil gi deg muligheter til å jobbe både som yrkessjåfør og som bussjåfør på sikt. Du kan også lese på sidene til Statens Vegvesen for en oversikt over hvordan du kan jobbe som sjåfør.

Vi kjenner deg jo ikke og vet ikke hva du ville trivdes best med. Men du har et langt yrkesliv foran deg, og trenger ikke nødvendigvis bestemme deg for en ting nå, men kan være åpen for å bytte jobb senere eller underveis. 

Vi anbefaler uansett at du avtaler en time med rådgiver på skolen din, og ber om informasjon og en samtale rundt dette, det kan være en fin ting for å hjelpe å klarne tankene! 

Vi ønsker deg lykke til, bare spør oss igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb