Hopp til hovedinnholdet

Tips til

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har tenkt å ta elektrofag og har tenkt å bli en rlekyroingeniør. Jeg har også lyst til å gjøre masse annet på siden, blant annet bussniss og skuspilll. Det kan være i tv, film, reklamer lsv osv. Hvor er det jeg finner slike tilbud om skuespill der jeg kan tjene litt ekstra penger og ha det gøy samtidig? Jeg har veldig lyst til å drive med skuespill og det spiller ingen rolle om det er en dårlig rolle eller en bra rolle jeg gjøre!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende tanker du har. 

Vi er ikke eksperter på dette, men har skrevet en artikkel om hvordan du kan gå frem for å bli skuespiller! Så den anbefaler vi at du leser. 

Ellers er vi ikke eksperter som sagt, men på Skuespillerkatalogen.no har de en oversikt over aktuelle auditions for skuespillere. Det går også an å kontakte NRK og forskjellige TV og filmproduksjonsselskaper for å få vite om det finnes auditions til ungdomsserier eller filmer der ungdom medvirker som skuespillere eller statister. Det finnes ulike castingbyråer (google "castingbyrå" eller "casting") der man kan registrere seg. Men du bør ha med en forelder om du gjør dette, da det også finnes useriøse aktører der ute.

Planene dine høres spennende og gode ut - les artiklene og linkene vi la ved, og veldig lykke til! Og bare spør oss igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Skuespiller – drømmeyrke eller bare fjern drøm?

Skuespiller

Drømmer du om å bli skuespiller? Du er ikke alene. Kampen om både studieplasser og jobber er hard, men vi gir deg noen tips som kan hjelpe deg på veien.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb