Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli politi eller brannkonstabel?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en gutt som har fryktlig lyst til å bli enten en politimann eller brannmann og jeg lurer på en del spørsmål å stille. må jeg kunne svømme godt , og hva må jeg studere for kunne bli politi mann , må jeg gå på militære ???

Besvart 10.08.2018 14:12
 

Svar
Hei

For å bli politi må du gå bachelorgrad i politiutdanning ved Politihøgskolen. For å kvalifisere til utdanningen kreves det at du har generell studiekompetanse pluss at du dekker spesielle opptakskrav og består opptaksprøver. Dette kan du lese mer om på sidene til Politihøgskolen. I tillegg må du konkurrere deg til en plass med poengsummen din.


Norges brannskole er ansvarlig for utdanningen av norske brannkonstabler. Dette er en yrkesutdanning som består av internopplæring for brannkonstabler, et nettbasert kurs i brannvern og grunnkurs ved Norges brannskole. Mer info om det finner du her:

www.nbsk.no/index.html

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb