Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg sykepleier? Hvilken linje må jeg gå?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har lyst til å bli sykepleier. Hvordan utdanning må jeg ha da? Tenker studiespes på VG men skal jeg på folkehøyskole etterpå da? Hvilke linjer og sånt da? Vet ikke så mye om sånne ting

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende at du tenker på å bli sykepleier!

Vi anbefaler at du leser om yrket sykepleier her på utdanning.no! Der står det mye bra om både yrket og hvordan du blir det. 

For å kunne søke på studie som sykepleier, trenger du generell studiekompetanse. Dette får du enten ved å gå et studieforberedende utdanningsprogram, som studiespesialisering, eller ved å ta yrkesfag + påbygg til generell studiekompetanse

Så din plan om å ta studiespesialisering er god - da vil du få generell studiekompetanse, og vil kunne søke studiet som sykepleier! 

Om du vil gå på folkehøgskole, blir helt opp til deg! Det har ikke så mye å si for om du kommer inn på sykepleierstudiet etterpå. Det er noen du fint kan gjøre, fordi det er spennende og lærerikt og sosialt. Men det er ikke sånn at du må gjøre det for å komme inn på sykepleien :)

Veldig lykke til! Snakk gjerne med lærer eller rådgiver om dette når tiden nærmer seg! Men enn så lenge så er du på god vei. 

Spør oss gjerne igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Et år på folkehøgskole?

Jente jobber med studier (colourbox.com)

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb