Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil selge ting jeg har laget selv på nett - må jeg betale skatt?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har tenkt å selge en del ting jeg lager selv på en nettside som heter Etsy (ligner på Ebay, bare at det er mer sånn ting folk har laget selv som blir solgt der). Har jeg lov til å selge ting der? Og hvordan skal jeg betale skatt?

Besvart 20.09.2018 21:27
 

Svar
Hei

Fra det året du fyller 13 år, skal du som hovedregel ha skattekort eller frikort hvis du tjener egne penger. Det finnes likevel noen unntak fra denne regelen. 

Du sier at du skal selge ting du lager selv på nettet. Dette vil som regel regnes som hobbyvirksomhet, og utgangspunktet er at dersom du selger varer som hobbyvirksomhet så er dette ikke skattepliktig. 

Hvis du starter med begrenset aktivitet (hobbyaktivitet) kan aktiviteten likevel over tid bli næringsvirksomhet. Du kan lese mer om grensegangen mellom hobby og næring på disse sidene: 

www.skatteetaten.no/bedrift-og-organisasjon/starte-og-drive/er-jeg-naringsdrivende/

www.skatteetaten.no/bedrift-og-organisasjon/rapportering-og-bransjer/bransjer-med-egne-regler/internett/inntekt-fra-aktivitet-pa-internett/

Hvis du er i tvil kan du kontakte skatteetaten direkte. 

Lykke til! 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frikort og skattekort

Frikort eller skattekort? (skjermdump skatteetaten.no)

Har du en jobb må du be om frikort eller skattekort. Tjener du mindre enn 55.000,- klarer du deg med å bestille frikort, og behøver ikke å skatte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb