Hopp til hovedinnholdet

Dårlig arbeidsmiljø på arbeidsplassen

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 16, som begynner å jobbe på en kafe.Jeg føler at arbeidsmiljøet er ikke den beste. Folk snakke dritt om andre bare så de kan ´´beholde´´jobben sin. Når 2 stk krangler, så vil den parten få alle til å bli på sin side og gå mot den andre. I tillegg sjefen er den type. Ho vil snakke med begge, når ho snakke med en så si ho er at den andre er på feil, og motsatt til den andre. Tingen er at jeg føler meg ubehagelig på jobb og jeg har kun jobbe i deltid på 1 måne, så jeg har det vanskelig. Jeg kan ikke si i frå heller fordi, når en er uenig så vil de gjer vanskelig for den person, har skjedd med flere før.Jeg føler at sjefen har satt på secret cctv (har skjedd før, med en annet). Jeg kan ikke engang ta meg kopp te uten at de gir meg blikk. Jeg føler at sjefen følger med på hver eneste ting jeg gjer, og det er ganske ubehagelig. Sjefen har kommet på jobb etter at jeg dro for å sjekke, jeg synest det er greit de første gange men nå

Besvart 11.02.2019 12:28
 

Svar
Hei

Din arbeidsgiver har i utgangspunkt plikt til å ivareta ett fullt forsvarlig arbeidsmiljø på din arbeidsplass. Se arbeidsmiljøloven § 4-1.

Hvis ikke dette gjøres kan du som arbeidstaker i første omgang ta saken opp med tillitsvalgt og/eller verneombud på arbeidsplassen for diskusjon. Har dere ikke dette på din arbeidsplass, kan saken eventuelt meldes inn til Arbeidstilsynet via vårt tipsskjema. 

Når det kommer til overvåkningen på arbeidsplassen skal dette først drøftes med de tillitsvalgte før iverksettelsen. Overvåkningen må være saklig begrunnet. 

 

Med hilsen Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb