Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli prosjektleder?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, skal søke om 3 dager, og drømmen er å blir prosjektleder inne bygg og anlegg, eller flere bransjer. Må jeg velge bygg for å bli ansatt som prosjektleder på byggeplass? Fordi jeg har sett på ett studie i Oslo som heter Bachlor E-Business, og der nevner de jobb som prosjektleder... Setter pris på ett raskt svar!

Besvart 19.02.2019 01:10
 

Svar
Hei

Spennende planer du har, og beklager litt sent svar! 

Du kan lese om prosjektleder her på utdanning.no. Dette er en "bred" tittel, som fins i mange forskjellige bransjer og jobber. 

Det viktige er at du som hovedregel må ha utdanning og erfaring innen den bransjen du skal være prosjektleder i. Hvis du vil bli prosjektleder for bygg og anlegg, så bør du med andre ord få utdanning og erfaring fra bygg og anlegg. 

Nå kjenner vi ikke til den utdanningen du nevner, men hvis det er en bachelorgrad i e-business, så vil ikke dette gjøre at du kan jobbe som prosjektleder i bygg og anlegg. Prosjektleder er sånn sett ikke gyldig over alt - det er gyldig innen sin bransje. Med andre ord kan du med den utdanningen sikte deg inn som prosjektleder for IT og e-business, men ikke bygg og anlegg. 

Vi anbefaler at du snakker med rådgiver på skolen din om dette, og får enda bedre informasjon og tips om hva du skal velge fremover :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Elever sitter ved pulter i klasserom

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb