Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kommer jeg inn på sykepleieutdanning uten matematikk?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg har det veldig tungt med meg selv, jeg har et friår etter 13 år på skole, og året skulle gå til finne ut og løse en del knuter, blant annet et godkjent vitnemål... jeg tok opp matte, som var årsaken til ikke godkjent vitnemål, men strøk igjen... så her sitter jeg, uten vitnemål, med søknadsfrist om studieplass om 2 månder... jeg føler meg veldig fanget i min egen situasjon, jeg har så inderlig lyst til å studere!! (Helsesykepleie), og jeg vet at jeg ville gjort det såå bra, og passet perfekt til videre yrker av dette studiet, men jeg må ha nok et friår for å ta opp fag, det er så synd at matten skal ødelegge drømmen min.. kunne ønske de tok inn mer basert på intervju, enn et vitnemål, er det NOEN løsning på hvordan jeg kan få til å studere til høsten? Friår passet ikke for meg, jeg har følt meg rotløs og skamfull, jeg er konstant urolig for hva fremtiden vil bringe og utviklet en veldig dårlig selvfølelse der jeg føler meg mislykket, som fortsatt bare bor hjemme, med deltidsjobb...

Besvart 19.02.2019 10:59
 

Svar
Hei

Hei,

Generell studiekompetanse er opptaksgrunnlaget hvis man skal søke grunnutdanninger gjennom Samordna opptak.  Det finnes ulike måter å oppnå generell studiekompetanse på. 

Du kan også lese om de ulike veiene til høyere utdanning her

Matematikk er er et spesielt opptakskrav til sykepleieutdanningene. Du må ha fullført og bestått med en gjennomsnittskarakter 3 eller bedre i matematikk (224 timer) for å kunne få opptak til denne utdanningen. Du kan også dekke karakterkravet i matematikk hvis du har bestått ett av følgende programfag: S1, S2, R1 eller R2.

Hvis du er usikker på om du har generell studiekompetanse eller hva du kan gjøre for å klare å bestå matematikkfaget, kan du ta kontakt med en rådgiver på videregående skole. De kan hjelpe med hvilke fag du må ta for å få et vitnemål som gir generell studiekompetanse slik at du kvalifiserer for å søke høyere utdanning.

Husk at dokumentasjonsfristen for å utdanning tatt våren 2019 er 1.juli.


Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb