Hopp til hovedinnholdet

Kan ikke bli pilot - Hva kan jeg gjøre for ikke å skuffe foreldrene mine?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en gutt på 14 år, jeg har altidd drømt om og bli pilot, men tror jeg må gi opp på det. Jeg er kjempe dårlig i matte og tror jeg aldri kommer til og klare matte r1. Jeg har alttid sakt til foreldrene mine at jeg ville bli pilot og de har vært så stolte. Og jeg vil ikke skuffe dem. Hva kan jeg gjøre? Mvh

Besvart 11.04.2019 11:18
 

Svar
Hei, gutt 14.

Så dumt at du har innsett at du kanskje ikke får til å oppnå drømmen din. Jeg skjønner at dette er kjipt, men samtidig er det jo en ganske stor bragd å være 14 år, men likevel ha så mye selvinnsikt som du tydeligvis har. 

Jeg tror foreldrene dine har vært stolt av deg fordi du har turt å drømme, ikke nødvendigvis kun fordi du har sagt du skal bli pilot. Jeg tror derfor at om du er helt ærlig med foreldrene dine om at det kanskje ikke går, så vil du bli positivt overrasket. Foreldrene dine er jo glade i deg uansett, og så lenge du alltid yter ditt beste, så må da det være godt nok? Det er jeg overbevist om at foreldrene dine også mener. Her er ærlighet og kommunikasjon løsningen.

Har du noen andre interesser? Andre yrker som virker spennende? Det er et hav av muligheter der ute, og det gjelder bare å finne en ny gnist. Kanskje dette kan være noe du og foreldrene dine kan finne ut sammen? Hvis ikke har helt sikkert rådgiveren på skolen noen gode tips til deg.

Jeg ønsker deg lykke til med framtiden! 

Lærer på videregående skole, i samarbeid med ung.no. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer

Matematikk i videregående opplæring – hva skal du velge?

Hva skal jeg velge - mattmatikk (colourbox.com)

T, P, R, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vrient å velge riktig vei i mattejungelen. Vi gir deg noen tips til å hjelpe deg å velge riktig!

Les mer

Ti tips for å mestre matte

Kuleramme (www.colourbox.com)

ENT3R, som jobber med å få elever til å velge realfag, har bidratt med sine ti tips til hvordan du kan mestre matematikk på best mulig måte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb