Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg vente med å bli gravd til jeg har fått arbeidskontrakt?

Jente 18 år
 

Spørsmål

He! Jeg er første års lærling i frisør bedrift og skal mest sannsynlig ta svennebrevet neste september. Jeg har blitt sagt at det ikke er sikkert jeg skal få jobb etter at jeg er ferdig med lærlingtiden min og det viste jeg jo fra før av, men da lurer jeg bare på et par ting. Jeg og forloveden min har snakket mye om barn og om at vi vil starte så fort jeg er ferdig som lærling, men hvis jeg blir gravid rett etter jeg har tatt svennebrevet mitt kan det da hende at jeg skal ikke få jobb her da helt sikkert? Burde jeg vente å se om jeg får arbeidskontrakt også hvis jeg får bli gravid da? Kan de da trekke kontrakten tilbake? Hva burde jeg gjøre?

Besvart 08.04.2019 11:14
 

Svar
Hei!

Det er vanskelig å si hva du bør gjøre, det er ditt liv og du kjenner best hva som passer for deg og din forlovede. 

Hvis du skulle bli gravid før arbeidskontrakten er signert, så har ikke arbeidsgiver lov til å ikke gi deg jobben fordi du er gravid. De har heller ikke lov å trekke kontrakten tilbake, fordi du er gravid. 

Når det er sagt, så kan det være lurt å vente med å bli gravid til du har fått arbeidskontrakt. Det er fordi når du da skal ut i foreldrepermisjon, så har du opparbeidet deg rettigheter til foreldrepenger fra NAV og du/dere får en økonomisk enklere hverdag når du skal være i permisjon. Du har også en jobb å gå tilbake til, når permisjonen er ferdig. 

Hvis du har flere spørsmål om graviditet og stønadsrettigheter, så kan du kontakte oss på 55 55 33 33, via chat eller ved å stille spørsmål på NAV Foreldrepenger på Facebook. 

Vi ønsker deg alt godt videre og lykke til med svenneprøven! :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

- Jeg er gravid, hva skjer med penger?

Gravid (colourbox.com)

Jeg har funnet ut at jeg er gravid, men hva skjer med penger? Får jeg støtte fra Nav? Hvor mye kan jeg regne med å få?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb