Hopp til hovedinnholdet

Jeg er introvert og har vansker med samtaler, ønsker meg en jobb.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er skikkelig dårlig til å holde samtaler, snakking generelt. Introvert til tusen. Droppet ut av vgs, og jeg er redd når det gjelder jobbintervju. I alle jobbannonser jeg har lest, vil de ha en utadvent person. Hvordan skal jeg få en jobb når jeg mest sannsynlig aldri kommer til å gjennomføre et jobbintervju da jeg ikke klarer å holde samtaler gående, ikke vet hva jeg skal svare osv....? Er det mulighet for meg å få jobb i fremtiden, eller bør jeg oppsøke nav? Klart jeg vil ha en jobb...

Besvart 09.04.2019 20:36
 

Svar
Hei

Det er klart at du kan få deg en god jobb. Du skriver åpent og flytende, så det å kunne gjennomføre et jobbintervju er absolutt mulig for deg. Det finnes så mange jobber og så mange som er både sjenerte, introverte og som sliter med å snakke åpent med andre. Likevel klarer de aller fleste å få en jobb når de er interesserte i noe og går inn for det.

Jeg vil anbefale deg å oppsøke en veileder/rådgiver på skolen, eller snakke med helsesykepleier om hva du kan gjøre fremover for å trene deg på samtaler der du må si litt om deg selv, og snakke om det du er interessert i. Når man har fått hjelp og trent en stund, vil det ikke lenger virke så uoverkommelig.

Her kan du få tips til jobbintervjuet.

Du kan også lese litt mer om det å være sjenert og introvert.

Håper du får god hjelp til å trene på dette, og heller glede deg til den dagen kommer hvor du blir innkalt på jobbintervju!

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb