Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil si opp lærekontrakten min.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg trives ikke i læreplassen min, og har lyst til å avslutte kontrakten, siden jeg ikke trives med skiftarbeid. Men hvis jeg sier opp læreplassen mister jeg ungdomsretten min. Har vært lærling i 7 mnder. Og er veldig i tvil på hva jeg skal gjøre.

Besvart 10.04.2019 15:21
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet.

Sjekk med fagopplæringen i fylkeskommunen din hva som skjer med ungdomsretten om du sier opp læreplassen selv. Her i Oslo vil du kunne fortsette læretiden der du slapp med ungdomsrett hvis du finner en ny læreplass.

Har du søkt læreplass? Her finner du liste over alle godkjente lærebedrifter i ditt fylke. Det kan være lurt å finne en ny læreplass før du sier opp den forrige. Et slikt bytte av læreplass må godkjennes av fagopplæringen i fylkeskommunen.

Ta gjerne kontakt med Elev- og lærlingombudet i ditt fylke hvis du ønsker hjelp.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb