Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta privatist i enkelte fag uten å måtte ta opp hele semestret?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er snart ferdig med videregående og jeg har lyst til å ta opp fag neste år i mitt «friår». Jeg lurer på om det går an å ta opp fag uten å ta opp et helt semester, som koster nesten 70.000 kr, og ta opp et faget uten undervisning. Gjorde dette i starten av 3. Klasse. Da måtte jeg betale 2000 kr, og i tillegg undervise meg selv. Det jeg lurer på, kan jeg ta opp et fag uten å betale så mye penger, når jeg allerede har en karakter i faget som jeg vil forbedre?

Besvart 12.06.2019 12:11
 

Svar
Hei! 

Ja, du kan ta opp enkeltfag uten å måtte ta opp hele semesteret. Du melder deg opp til de fagene du ønsker å ta eller forbedre karakter i på privatistweb.no. Da er du ansvarlig for egen opplæring og undervisning. I skoleåret 2019 koster det 1114 kr per fag man tar for første gang, og 2231 kr for fag du ønsker å forbedre karakteren din i. Dette er bare betaling for selve eksamen.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb