Hopp til hovedinnholdet

Har ingen inntekt.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har nettopp sagt opp jobben min. Så nå har jeg ingen intekt. Jeg er per i dag for syk til å jobbe, men det tror ikke legen på. Planen er og bli frisk å finne meg en ny jobb i igjen innen September. Men til da så trenger jeg jo en form for inntekt. Jeg har sett på Nav at jeg ikke har rett til noe støtte av dem? Dagpenger så må jeg har tjent opptil 140 000 i året! Å det har jeg ikke. Hva skal jeg gjøre da? Jeg kommer jo til og ende på gaten hvis ikke jeg får inntekt. Legen mener jeg kan jobbe, defor han ikke sykemeldte meg mer. Jeg er for syk til og jobbe. Både psykisk og fysisk. Jeg merker at jeg snart ikke orker mer. Veldig vansklig når jeg ikke blir tatt seriøst og ingen vil hjelpe. Eneste utveien jeg ser er selvmord.

Besvart 27.06.2019 10:09
 

Svar
Hei

Jeg vet ikke hva det er du sliter med, fysisk og psykisk, som ikke gjør at du tenker at du klarer å jobbe. Men det jeg er sikker på er at det finnes løsninger på det du sliter med!

Det beste rådet jeg kan gi deg er at du først skaffer deg ny time hos legen din. Forsøk å forklar legen din hva du selv mener feiler deg og be legen din f.eks. henvise deg til behandling hos en psykolog.

Det andre jeg tenker at du kan gjøre er at du snakker med NAV om dine rettigheter. Du har rett til blant annet sosial stønad, og kan ha ytterligere rettigheter til økonomisk bistand. Skaff deg derfor time hos NAV.

Hvis du opplever at de er vanskelig å forklare deg til f.eks. legen din så kan det være lurt av deg å skrive ned en liten siden om det du selv mener at du sliter med og at du viser dette til fastlegen din når du har time der igjen.

Det finnes alltid løsninger! Jeg legger ved noen artikler her til deg.

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Tom lommebok

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

Les mer

Når har jeg krav på sykepenger?

Syk og ligger i senga (colourbox.com)

Blir du syk mens du er i arbeid har du rett til sykepenger. Sykepengene skal kompensere for tapt arbeidsinntekt.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb