Hopp til hovedinnholdet

Hva er fleksitid og i hvilke yrker har man fleksitid?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg lurer på hva fleksitid er, i hvilke yrker fleksitid er tilgjengelig og gjelder det både private og offentlige sektorer? På forhånd TAKK!

Besvart 11.09.2019 14:49
 

Svar
Hei

Fleksitid er én (av mange) former for fleksibel arbeidstid. Har du fleksitid har du en viss frihet til å selv bestemme når du jobber. Fleksitid kan også betyr at du kan innarbeide ekstra arbeidstid som du kan avspasere senere. Fleksitid brukes mye i stillinger der det ikke er avgjørende at arbeidet gjøres på et bestemt tidspunkt.

Arbeidsmiljøloven gir alle arbeidstakere rett til fleksibel arbeidstid hvis det kan gjennomføres uten vesentlig ulempe for virksomheten. Se § 10-2 (3). Hensikten med fleksibel arbeidstid er å gi de ansatte større innflytelse over egen arbeidstid.

Avtale om fleksitid er én form for fleksibel arbeidstid, men det finnes også andre former for fleksibilitet i tilknytning til arbeidstiden. 

Relevante lenker:

Arbeidsmiljøloven: www.arbeidstilsynet.no/regelverk/lover/arbeidsmiljoloven

Vår temaside om fleksibel arbeidstid: www.arbeidstilsynet.no/arbeidsforhold/arbeidstid/fleksibel-arbeidstid/

Med hilsen svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb