Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hei. Jeg har siden mai 2008 hatt  helgevakter på en bedrift.  Det jeg lurer på, er feriepenger. Jeg mottok en lønns- og trekkoppgave som sier at jeg har et feriepengegrunnlag på kr 11.200,-. Jeg har ikke fått disse utbetalt, har sagt ifra flere ganger, men har fortsatt ikke sett noe til pengene. Jeg vet at de andre ansatte har mottatt sine. Har jeg krav på feriepenger når arbeidsgiver ikke har holdt tilbake noe av min fastsatte lønn? Jeg trodde at ettersom jeg har et feriepengegrunnlag har jeg krav på feriepenger, men jeg begynte å tvile når jeg ikke har sett noe til pengene.

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har siden mai 2008 hatt helgevakter på en stall. Jeg arbeider lørdag + søndag og mottar et fastsatt beløp per helg. Lønn blir utbetalt 15. hver mnd etter hvor mange helger jeg har jobbet/om jeg har jobbet, og jeg har alltid fått akkurat det fastsatte beløpet. Det jeg lurer på, er feriepenger. Jeg mottok en lønns- og trekkoppgave som sier at jeg har et feriepengegrunnlag på kr 11.200,-. Jeg har ikke fått disse utbetalt, har sagt ifra flere ganger, men har fortsatt ikke sett noe til pengene. Jeg vet at de andre ansatte har mottatt sine. Har jeg krav på feriepenger når arbeidsgiver ikke har holdt tilbake noe av min fastsatte lønn? Jeg trodde at ettersom jeg har et feriepengegrunnlag har jeg krav på feriepenger, men jeg begynte å tvile når jeg ikke har sett noe til pengene. Hilsen Charlotte
account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer