Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Hvor mye tjener man å jobbe på reiselivsfaget og Resepsjonsfaget

Jente 17 år
 

Spørsmål

Anonym ¨ Hei hvor mye tjener man å jobbe på reiselivsfaget og Resepsjonsfaget?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


I følge utdanning.no er gjennomsnittslønnen for resepsjonister 25 700 kroner (Kilde: SSB 2009). Det er uansett viktig å nevne at nyutdannede ofte har noe lavere lønn enn dette.

 

Når det gjelder reiselivsfaget så kan variasjonene i lønn være store. Derfor er det vanskelig å svare deg helt konkret. Hvor du får deg jobb, hva slags arbeidsoppgaver du har, hvor mye ansvar du har i stillingen, erfaring osv. avgjør lønnsnivået ditt. NHO Reiseliv kan hjelpe deg med detaljert informasjon rundt dette.

 

Les gjerne mer om disse yrkesgruppene på nettsiden verdenerdin.no og på serviceogsamferdsel.no.

 

Lykke til videre!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lønn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lønn


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre